Booms Frituur

Vijf generaties vakmanschap

Booms Frituur heeft intussen een rijke historiek in Antwerpen en omgeving opgebouwd van intussen al vijf generaties. Omdat wij best trots zijn op wat wij al verwezenlijkt hebben, doen we op deze pagina deze geschiedenis netjes uit de doeken.

Al van in de 16de eeuw

Booms Frituur is niet altijd onder de huidige naam gekend geweest bij de bevolking. Enkele eeuwen geleden startten twee families een traditie die nu nog steeds in ere wordt gehouden: smoutebollen en wafels bakken. Al van in de 16de eeuw is er, langs de zijde van Gallée, in de stamboom sprake van het beroep wafelbakker. De familie De Roover startte iets later.

Historiek

EEUWENOUDE TRADITIE, EXCELLENTE SNACKS EN FRIETJES

Ons Booms Frituur is niet altijd onder de huidige naam gekend geweest bij het volk. Enkele eeuwen geleden startten twee families een traditie die nu nog steeds in ere wordt gehouden: smoutebollen en wafels bakken. Sinds de 16 eeuw is er in de stamboom van Gallée sprake van het beroep wafelbakker. De familie De Roover volgde wat later.

1835

De bedovergrootvaer van Adriaan Gallée zou in 1835 aan het bakkraam gestaan hebben. Het kraam bestond eigenlijk enkel uit twee schragen en een houten plaat. (

1895

Dhr Van Linden (Grootvader van Paul-Jan) sticht zijn bakkraam en doopt het: "

1900

Rond deze periode heeft Adriaan Gallée (overgrootvader van Monique) ) de fakkel overgenomen. Hij bakte nog steeds op dezelfde manier als zijn grootvader.

1916

Gallée Eugène en Meerpoel Rigina (Grootouders van Monique) ) gaan van start in een écht kraam.

1920

De namen op het kraam veranderen naar: "De Roover - Van Linden".

1925

Gallée August en Duré Colletta (ouders van Monique)) nemen de zaak over zij bakken onder de naam "Antwerps Gebak'.

1960
De Roover en Gallée

De Roover en Gallée prijken nu samen op de kramen van het "Booms Frituur" Paul-Jan en Monique zetten tot op heden de traditie, die hun families al enkele eeuwen uitoefenen, met trots verder.

2010
5de generatie

Booms Frituur, opgericht in 1930 door de familie Boom, is al generaties lang een begrip in de regio. In 2010 nam de vijfde generatie het roer over, met een frisse blik op traditie en innovatie. Ze introduceerden moderne technieken en breidden het menu uit met nieuwe, creatieve gerechten, terwijl de authentieke smaak en kwaliteit behouden bleven. Deze combinatie van vernieuwing en traditie zorgde ervoor dat Booms Frituur zijn reputatie als geliefde eetgelegenheid versterkte en nieuwe klanten aantrok.